La Generalitat torna a Palamós els 3,3 milions de deute del Pla de Barris

La Generalitat finalment ha saldat el deute de 3 milions 323 mil euros que devia a l'Ajuntament de Palamós amb motiu de les obres del Pla de Barris Palamós Millora. Un deute que la Generalitat arrossegava des del 2011 i que no va començar a pagar fins a l'any passat. Aquest mes de febrer, mitjançant el Departament d'Economia, la Generalitat ha ingressat el cinquè pagament i el darrer que correspon a un total de 110.800 euros. 
This text will be replaced
Intervé: Lluís Puig, alcalde de Palamós
 
Amb aquest i amb els quatre pagaments anteriors la Generalitat ha acabat pagant el deute que el consistori palamosí va estar reclamant des del 2011. Uns diners que van suposar la rehabilitació dels barris de Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord.
 
De fet, aquest deute no va ser reconegut per la Generalitat fins al 30 de desembre del 2015. Aquesta va ser la principal lluita del consistori, ja que al ser un deute no reconegut no podia constar en els pressupostos municipals. En poc més d'un any el govern autonòmic ha pogut saldar el deute total amb el consistori palamosí.
 
Un cop eixugat aquest important deute del Pla de Barris, l'Ajuntament de la vila espera poder rebre ben aviat les transferències d'imports menors, amb un total d'1 milió 100mil euros corresponents a diverses subvencions dels exercissis 2013,2014,2015 i 2016.