L'Ajuntament de Palamós farà públics els informes tècnics de la zona industrial de la Pietat

L'Ajuntament de Palamós farà públic els informes tècnics de la zona industrial de La Pietat després de la demanda de l'oposició, que a través d'una moció de la CUP, va reclamar més transparència en tot el procés de reforma del POUM.

VÍDEO EN PROCÉS

Intervenen: Jordi Pallí, regidor d'urbanisme; Joan Bohigas, portaveu CUP; Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Teresa Ferrés, portaveu PSC

El plantejament urbanístic industrial s'ha hagut de modificar a instàncies judicials després d'una demanada d'un particular, que tot i que va perdre el cas, ha derivat en l'exigència de no partir la zona industrial tal i com estava previst inicialment.

De resultes de la sentència el consistori va encarregar un seguit d'informes tècnics i es va decidir agrupar el sól industrial al voltant de la Hutchinson. Uns informes que l'oposició vol veure i que el Govern no té cap inconvenient que així sigui.

Una moció de la CUP votada per unanimitat

La demanda va partir d'una moció de la CUP, a la que la resta de l'oposició s'hi va afegir, com també el bipartit PDCat- ERC. L'esquerra anticapitalista i JxPSJ creuen que és necessari fer públics els informes tècnics perquè en matèria urbanística és on es generen més dubtes sobre possibles corrupcions i demagògies.

El PSC es va afegir a la demanda de transparència però va rebutjar de ple que per sistema es posi la gestió urbanística en entredit, i va defensar vehementment la bona praxi del  seu anterior govern, i impulsor del POUM original, en aquesta matèria.

Finalment des del govern es va reiterar que no tenen cap inconvenient en fer públics els informes tècnics però van voler deixar molt clar que tot el procés de reforma del POUM es fa i es farà amb la màxima transparència i sotmetiment a la legislació vigent.

Una zona industrial amb el rebuig de CUP i JxPSJ

Malgrat aquesta unanimitat en la transparència les posicions entre els partits estan allunyades sobre el POUM pròpiament dit. El projecte de replantejament de la zona industrial preveu un polígon de 25 hectàrees al voltant de la Hutchinson, a la zona de la Pietat, i té el suport d'ERC i PDCat al govern; i PSC i PP a l'oposició.
En canvi, la CUP i JxPSJ el rebutjen perquè hi veuen un atemptat mediambiental en un paratge únic. Els primers creuen que la ciutat no necessita zones industrials perquè els pobles veïns

Notícies relacionades

Palamós reduirà i compactarà la zona industrial de la Pietat.

L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un estudi tècnic alternatiu per replantejar el nou sòl industrial del municipi

Una sentència judicial obliga a replantejar el sól industrial de Palamós