Doblen el programa de visites guiades al Mas del Vent de Palamós

 Les visites guiades al Claustre del Mas del Vent es doblaran després que l'any passat quedessin curtes. Focus Engelhorn i l'Ajuntament de Palamós han presentat aquest divendres les activitats culturals a l'entorn d'aquest Bé Cultural que s'han programat fins al novembre. Activitats per a tots els públics on a més de les visites guiades i haurà exposicions, concerts i dansa.

This text will be replaced

Intervenen: Victòria Engelhorn, propietària; Lluís Puig, Alcalde de Palamós; Ricard Planes, gestor cultural Focus Engelhorn

L'element potser més vistós són les visites guiades. La forta demanda ha fet programar vuit visites per 25 adults i 10 menors per conèixer la història d'aquest Bé Cultural d'Interés Nacional. Una activitat gestionada des del Museu de la Pesca, acompanyada amb tastets de productes del Celler Brugarol i que es programen el primer dissabte de cada mes.

A nivell educatiu es programaran 4 visites gratuïtes per l'alumnat del municipi en el marc del programa pedagògic 'Fem Arrels'. Unes visites destinades tant a l'educació primària, com a la secundària i batxillerat.

Retorn de l'Onadance

Un altre element destacat és el retorn de l'OnaDance. El festival i 'hub' de dansa contemporània de Palamós tindrà un dels escenaris al claustre en col·laboració amb Cobos Mika. El set de juliol s'hi farà l'espectacle In tarsi de la companyia Circ Eia. Finalment el Catedràtic d'Història de l'Art Eduard Carbonell elaborarà un llibre sobre aquest patrimoni.

Des de l'Ajuntament de Palamós destaquen la bona predisposició de la propietat per aprofitar culturalment aquest espai.

Explorar la relació patrimoni-art contemporani

Un dels objectius de la Plataforma Cultural Focus Engelhorn és explorar al màxim la relació entre el patrimoni històric de Palamós i l'art contemporani. Per això s'hi ha programat una exposició de Medina Campeny.

Altres activitats que faran seran la presentació d'un documental al Celler Brugarol sobre un xerpa d'Himàlaia; una taula rodona sobre art, patrimoni i paisatge; visites guiades per l'entorn de Bell-lloc i la Fosca; la presentació d'un llibre de Carles Fontseré; d'un estudi sobre els llevats naturals del vi , i una nit solidària amb 'artistes outsiders'.