El canari Alberto Morales guanya el 28è Palamós Optimist Trophy

El regatista canari Alberto Morales del CN Arrecife es va poclamar vencedor del 28è Palamós Optimist Trophy. El de Lanzarote va dominar des de bon començament una cita en la que els espanyols es van emportar la 12a Nations Cup que premiava la millor actuació a nivell de països. 
 
This text will be replaced
Intervé: Carles Palomares, Club Nàutic Costa Brava - Vela Palamós
 
Morales ja arribava a la jornada definitiva de diumenge com a primer classificat després d'imposar-se el divendres i no navegar el dissabte per manca de vent. D'aquesta manera es va imposar a ni més ni menys que 550 competidors provinents de 28 països diferents, unes xifres que han convertit aquest Palamós Optimist Trophy com la segona regata més nombrosa del món. Tot un repte a nivell organitzatiu que s'ha saldat amb èxit. 
 
El podi de joves navegants el van completar el balear Nacho Baltasar del CN Sa Ràpita en segon lloc i el belga William Risselin al tercer esglaó. La primera classificada d'entre les noies va ser la mallorquina Maria Perelló que va acabar quarta de la classificació absoluta. Perelló, juntament amb la també balear Marina Garau i els dos primers classificats, Morales i Baltasar, van ser els que van permetre que Espanya s'adjudiqués la Nations Cup. 
 
Les bones condicions de vent del divendres i el diumenge van permetre que la jornada suspesa de dissabte quedés en anècdota i es va poder desenvolupar de forma exitosa una prova que va tenir en Marçal Costa del CN Costa Brava-Vela Palamós el seu millor regatista local. Costa va finalitzar l'Optimist Trophy en 25a posició.