Puigdemont assegura que els ajuntaments estan a punt per l'embat amb l'Estat

El primer (i si tot va segons el pla previst) últim president de la Generalitat en clausurar una assemblea de l'AMI ha reiterat a Palamós que el Govern convocarà el Referèndum i que els Ajuntaments aportaran el bon fer del món local davant dels desafiaments que viu el país. 
Carles Puigdemont ha parlat davant els més de 800 càrrecs electes que s'han aplegat a La Gorga de Palamós per seguir l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Indpendència. 
This text will be replaced
 
El President ha fet un discurs abrandat en el que ha carregat contra la judicialització del procés independentista i en el que ha alabat el paper dels Ajuntaments i l'AMI. Una associació creada, precisament, per encarar el moment actual. Per Puigdemont el món local ja ha demostrat la seva capacitat per respondre a situacions complicades i ho tornarà a fer. 
 
El President de la Generalitat ha donat resposta política a l'advertiment del Consell de Garanties Estatutàries que les partides explícites pel referèndum dels pressupostos són inconstitucionals. Per l'exalcalde de Girona l'altra cara de la moneda és que l'ens consultiu i amb decisions de caràcter no vinculant, valida unes altres partides per processos consultius i electorals. I per tant, el Govern segueix tenint els diners per fer possible el Referèndum
 
L'Associació de Municipis per la Independència ha presentat la memòria de gestió del darrera any i ha renovat sis membres de la seva junta. Entre elles hi entren els dos representants del Baix Empordà. Són el regidor de Promoció Econòmica de Torroella, Marc Calvet; i l'alcalde de Bellcaire d'Empordà, David Font. 
 
La Presidenta de l'AMI, Neus Lluveras, ha revelat que l'entitat rep 30 consultes al mes per la judicialització del procés polític i que hi ha 400 càrrecs electes independentistes denunciats. També ha posat data a l'inici de la campanya del Referèndum que farà l'associació. L'u d'abril. 
Lluveras ha defensat que el món local té legitimitat per tirar endavant el procés independentista i que es té l'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT) un registre de càrrecs electes a punt per constituir-se en assemblea constituent del nou estat en cas de suspensió de l'autonomia. 
 
Abans d'arribar a La Gorga, Carles Puigdemont, ha anat caminant fins l'Ajuntament de Palamós on ha saludat diversos veïns i sota un munt de flaixos i càmeres ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament.