Palamós posa a participació ciutadana 235.000 euros i la seva distribució entre projectes

L'Ajuntament de Palamós fa un pas més en pressupostos participatius i no només permetrà als ciutadans escollir algunes de les inversions sinó que també la distribució de diners entre elles.  L'equip de govern ha presentat aquest dilluns un procés de participació ciutadana que abarca 235.000 euros del milió 600.000 euros que està previst que es destinin a inversions.

VÍDEO EN PROCÉS

Intervenen: Maria Puig, regidora de participació ciutadana; Jordi Pallí, regidor d'urbanisme

A través del lema 'Palamós amb veu i vot' l'Ajuntament posa damunt la taula tres àmbits de millora urbana: El passieg, les places i el mobiliari urbà, jardins i parcs infantils.

Tres opcions pel Passeig

En l'àmbit del passeig es posen a votació tres opcions: Arranjar els laterals i canviar els canals per zones enjardinades i llocs de pas; arranjar la part central del passeig i posar-hi sauló compactat o bé intervenir en ambdues parts. Pel que fa a les places es demana què cal prioritzar: la il·luminació, la millora dels espais de lleure, el paviment i la distribució de l'espai o les àrees enjardinades. Particularment a les places d'es Pla i Suro.  A més, en aquests dos apartats, el procés participatiu demana quina de les dues actuacions s'ha de prioritzar destinant més o menys diners al passeig  o a les places.

Pel que fa al Passeig l'equip de govern entén que caldria un arranjament a fons però que ara no hi ha disponibilitat pressupostària per això caldrà fer  líftings parcials.

Finalment el tercer element sobre parcs i jardins es pregunta a la ciutadania què cal prioritzar enjardinaments, parcs infantils o mobiliari urbà.

Tres grups de votació

La votació està oberta a tres grups de ciutadans: Empadronats majors de 16 anys, comerciants i persones amb una segona residència a la ciutat. D'aquests tres col·lectius només serà vinculant el vot del primer. Els dos darrers tindrà un caràcter consultiu i estadístic.

Per potenciar la participació ciutadana s'han  editat 12.000 llibrets amb informació bàsica sobre el pressupost i elements per ajudar a la decisió com per exemple apunts de com costa arranjar un metre quadrat de terra, de sauló compactat o mobiliari urbà com el cost d'una paperera, un tobogan o un escocell. Es podrà votar fins el 7 d'abril i el 2 de maig es faran públics els resultats.

Pressupost de quasi 23 milions d'euros

El pressupost 2017 de Palamós puja a 22.868.000 euros i prioritza, segons l'equip de govern, l'atenció ciutadana, l'activació econòmica de la ciutat, la convivència ciutadana i els espais urbans i la participació ciutadana. A més de la informació present al tríptic informatiu la ciutadania pot consultar amb més detall els comptes municipals a través de la web de transparència.