Els pescadors de Palamós satisfets de tornar a feinejar després de 63 dies de veda

Els pescadors van tornar aquest dijous a feinejar en un dia esplèndit. El clima i l'estat del mar els va acompanyar en la primera jornada de pesca després de 63 dies, en el cas de les 17 barques que es dediquen a la captura de la gamba,  aturats a port.
També la captura de gamba que és l'espècie que més diners permet facturar a la confraria de pescadors de Palamós ha estat molt bona en la primera jornada de pesca.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós
 
Les barques anaven arribant a port i el peix entrava a la llotja. Les gambes passaven per l'auditoria que pertoca segons el reglament del Pla de Gestió de la Gamba de Palamós i asseguts a les grades de la subhasta els peixeters atents a l'oferta. Aquesta rutina ara sí, si el temps ho permet, es repetirà diàriament i durant tot el que queda d'any perquè la veda de 2 mesos que estableix el Pla de Gestió de la Gamba ha finalitzat.
 
CANVIS A LA VISTA
Per l'any que ve s'esperen canvis. La confraria de pescadors de Palamós és modèlica perquè té 17 embarcacions, les que es dediquen a la gamba aturades a port durant 8 setmanes i les 7 embarcacions restants ho fan un mes.  Podria ser que l'Estat prengués mesures perquè els altres ports pesquers ampliessin la seva veda.
 
Aquests canvis poc afectarien als pescadors de Palamós que per iniciativa de la confraria a la que pertanyen ja estan obligats a fer 2 mesos d'aturada. El que sí que posaran sobre la taula és la forma amb la que fan lA veda. Anys enrere es feia a la primavera i amb setmanes alternades. Aquest any es va optar per fer la veda a l'hivern i 8 setmanes seguides.