El Llagostera juga contra el Gavà la primera de les sis finals que té a casa per salvar la categoria

El compte enrere de la bomba s'ha activat i s'han de tocar sis fils per desactivar-la. Són els sis partits que al Llagostera li queden a casa. Autèntiques finals per afiançar una permanència que es donava per descomptada a principis de temporada.
 
 
Intervé: Oriol Alsina, entrenador de la UE Llagostera
 
Als homes d'Oriol Alsina els ha tocat ballar amb la més lletja. Un equip preparat pel play-off es juga les garrofes a la part baixa de la classificació. El bon joc detectat pel tècnic no ha anat acompanyat de resultats i les urgències són majúscules. Contra el Gavà només valen els tres punts. 

Rival directe

El Gavà és un rival directe amb uns números similars al Llagostera. Es troba una posició per sobre de la promoció de descens amb 32 punts, dos més que els del Gironès. Vulnerable a domicili, els  del Baix Llobregat només han guanyat un partit fora de casa i compten la majoria dels seus punts a La Bòbila. Un camp, però, on el Llagostera hi va guanyar per 0-2 en una situació també de caixa o faixa. 
 
L'equip d'Oriol Alsina necessita sumar els punts bàsicament a casa. Dels sis partits que queden al Palamós Costa Brava, quatre són contra rivals directes. A domicili, en canvi, a priori, serà més difícil rascar algun punt. Quatre partits contra rivals de la part alta de la classificació.
 
El compte enrere ha començat, i com més s'avanci sense tocar les tecles correctes més vertiginós i perillós es farà el compte enrere. Per tant, els 11 artificiers que Alsina farà saltar el camp tenen l'obligació de fer el primer pas per aturar la detonació guanyant el Gavà.