Palamós tindrà nova ordenança d'animals abans de l'estiu

Palamós tindrà nova ordenança d'animals abans de l'estiu. El procés de participació ciutadana per la nova normativa de protecció, control i tienença d'animals ha arribat al seu final i ara serà la comissió de seguiment de l'ordenança qui recopil·larà totes les propostes rebudes i en farà un avantprojecte. 
 
This text will be replaced
 
Aquesta nova Ordenança haurà de donar relleu a la que el municipi té en vigència des de l'any 2000 i que ja ha quedat obsoleta en alguns aspectes, ajustant-se ara a les noves necessitats i aplicant la normativa necessària en obligacions i responsabilitats, tant des del punt de vista dels problemes que pot generar l'animal a persones o espais públics, com per la seva mateixa protecció.

Procés de participació ciutadana

Per a l'actualització d'aquest document l’Ajuntament de Palamós ha demanat l'opinió de la ciutadania tant a través del web municipal com a través d'una jornada de debat celebrada el passat 6 de març.
 
Les principals aportacions ciutadanes es van centrar en la necessitat d'establir espais regulats al municipi on els animals puguin estar deslligats, que es pugui anar en algun tram de la platja amb gossos fora de la temporada d'estiu, que la normativa es compleixi fil per randa sense excepcions o que hi hagi protocols clars sobre què fer en cas de trobar un animal abandonat a la via pública. 

Redacció de l'avantprojecte amb les propostes rebudes

Totes les aportacions veïnals seran recollides per l'equip tècnic municipal i la comissió de seguiment formada per la regidoria, els diferents grups polítics, el Síndic de Greuges Municipal, i la protectora d'animals Rodamon redactaran un avantprojecte.
 
Llavors es portarà l'ordenança a ple i es preveu que un cop hagin passat tots els tràmits pugui entrar en vigor abans de l'estiu.