L'educació emocional obre les Jornades d'Educació i Família de Palamós

El teatre La Gorga de Palamós es va omplir en la primera xerrada de les jornades d'Educació i Família. Un cicle de 3 xerrades que han començat aquest dijous però que fa 14 anys que es repeteixen amb molt d'èxit a Palamós.
Aquesta activitat té com a objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l'educació dels fills, i són adreçades principalment als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves. 
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Rafael Bizquerra, pedagog
 
L'encarregat d'estrenar les jornades va ser el psicopedagog Rafael Bisquerra que va aprofundir en el concepte de 'L'educació emocional'. Aquest catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona va exposar la importància de conèixer, controlar i regular les nostres emocions per un bon desenvolupament cognitiu. Un procés continu que comença ja quan la mare embarassada li transmet les seves emocions al fetus. El procés és contínu i es manté al llarg de tota la nostra vida.
 
L’educació emocional treballa per prevenir conductes autodestructives com poden ser el consum de drogues, conductes sexuals de risc, conducció temerària, violència, angoixa, anorèxia, etc. Les persones hem de dominar les nostres emocions encomanant les positives i canalitzant les negatives. Hi ha molts exercicis per aconseguir-ho, el doctor Bisquerra parlava fins i tot d'entrenament emocional, gimnàstica emocional.
 
Les jornades d'Educació i Família continuaran els propers dijous 23 i 30 de març amb noves xerrades que lideraran la mestra Maria Batet i la periodista Eva Millet que posaran sobre la taula els debats sobre l'optimisme i l'hiperpaternitat respectivament.