La confraria de pescadors de Palamós impulsa una nova malla per no pescar la gamba petita

Alta satisfacció entre els pescadors de gamba de Palamós per la nova malla estrenada aquest dilluns. Es tracta d'una xarxa menys agressiva amb l'ecosistema que permet pescar només la gamba mitjana i la gran i deixant escapar per contra la més petita, que encara no està madura. 
This text will be replaced
Intervé: Toni Albalat, patró major de la confraria de pescadors de Palamós
 
Es tracta d'una mesura pionera per protegir la gamba i alhora posar-la en valor que fan sevir des d'aquest dilluns totes les barques d'arrossegament integrades en el Pla de Gestió de la Gamba. 
 
La nova xarxa disposa d'una llum de malla més gran, de forma que deixa escapar els exemplars de gamba més petits. El forat de malla quadrada establert per llei fins ara era de quaranta milímetres però la nova xarxa l'amplia almenys 10 milímetres més. 
 
L'àmbit d'actuació de les barques que utilitzen la nova xarxa són els caladors de Sant Sebastià i el Rostoll, que són els que tenen més afluència de gamba juvenil. 
 
Amb aquesta nova mesura els pescadors de Palamós es posen un cop més al capdavant de la innovació en el sector pesquer en pro de la sostenibilitat.