Menys radiació i més precisió en el diagnòstic amb el nou TCMD de l'Hospital de Palamós

Fins a un 70% menys de radiació i molta més precisió en el diagnòstic. Aquests són els principals avantatges del nou equip de tomografia computeritzada, abreujat com a TCMD en lloc de l'anterior TAC, que ha adquirit l'Hospital de Palamós i que suposa una gran millora tant pels pacients com pels professionals mèdics. 
 
This text will be replaced
Intervé: Dr. Joan Tarradas, cap del servei de Diagnòstic per la imatge de l'Hospital de Palamós
 
El nou TCMD és un equipament d'alta tecnologia amb 64 files de detectors que donen lloc a uns estudis molt més ràpids amb imatges amb talls molt més fins. Això fa que la diagnosi sigui més acurada i es puguin fer reconstruccions multiplanars, cosa que no permetia la tomografia axial computada, el TAC.
 
L'altra gran avenç que aquest equip suposa és la reducció de la radiació ionitzant que el pacient rep. A més, dona lloc a tot un nou conjunt d'imatges i proves que fins ara no es podien fer a Palamós, i per les que s'havia d'anar a Girona o Barcelona. En definitiva, el desplegament al llarg dels porpers mesos de totes les possibilitats que el TCMD ofereix es traduirà en millores per als pacients però també per als professionals que hi treballin. 
 
Alguns dels estudis nous que es podran realitzar a l'Hospital de Palamós gràcies a aquest equipament seran els de vasos arterials i venosos de les extremitas inferiors, vasculars d'artèries abdominals i cerebrals, de TAC dental, de colonoscòpia virtual o d'artèries coronàries.