Els pescadors de Palamós veuen massa dura la nova legislació europea

Els pescadors de Palamós veuen excessiva la nova normativa estatal i europea per accedir a subvencions pel temps de veda o l'adquisició de maquinària. La nova legislació estipula que els pescadors hauran de passar 6 anys sense patir cap infracció greu a les barques si no volen perdre la subvenció.
This text will be replaced
Intervé: Toni Albalat, patró major de la confraria de pescadors de Palamós
 
Concretament hauran d'estar un any sense cap incidència abans de rebre la subvenció i els 5 anys posteriors a la seva recepció, en cas contrari l'hauran de retornar amb interessos. 
 
En total hi ha una setantena d'infraccions detectables per un inspector que suposarien la retirada de la subvenció. Unes condicions que posen pressió als pescadors que creuen que en aquest temps és relativament fàcil cometre algun error a l'hora de complimentar els diaris de pesca.  
 
Des de la confraria de pescadors de Palamós consideren que la nova legislació pot fer mal a un gremi ja de per sí perjudicat per la gestió de les subvencions.
 
Fins a dia d'avui la comissió d'una infracció es traduïa tansols en una multa. A partir d'ara els pescadors hauran de tenir cura de no cometre ensopegades en àmbits tan diversos com les captures, la conservació de la pesca, els abocaments o la comercialització de la pesca entre qüestions.