L'IRTA inaugura una granja experimental de vaques amb tecnologia punta

Això no és només una granja sinó que és un laboratori científic altament tecnologitzat amb el que s'investiga tot el procés de producció de la llet. Des dels farratges que mengen les vaques fins als productes lactis que en surten.

This text will be replaced

Intervé: Meritxell Serret, Consellera d'Agricultura

L'IRTA de Monells ha inaugurat una Estació de Vacum que té tres eixos estratègics: La generació de noves tecnologies i coneixements, la transmissió d'aquestes al sector per fer-lo més competitiu i la divulgació al consumidor del món lacti. 

 
La Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret ha acompanyat a tècnics, polítics, alcaldes i el president de la Diputació, Pere Vila, en una visita a una granja que ha suposat una inversió de 2,4 milions d'euros entre Diputació, Govern Català, Govern Espanyol i Fons Feder. 

Millorar l'eficiència i sostenibilitat del sector lleter

El projecte va sorgir amb l'objectiu de millorar l'eficiència, sostenibilitat i competitivitat del sector de la producció i transformació de la llet. Disposa d'infraestructura per fer estudis experimentals i aplicar-los a la pràctica, ja que té l'estructura d'una granja normal i corrent.
 
Exemples d'investigacions podrien ser analitzar com afecta l'alimentació de la vaca embarassada a la seva cria i a la llet que aquesta pugui produir, o com uns determinats ferratges conreats d'una determinada manera afecten a la producció dels animals.
 
Es pretén que el centre sigui un pol d'atracció per investigadors internacionals i grups de recerca punters. L'EVAM engega amb 60 vaques però la idea és arribar a 120.