Palamós porta dues colles de balls tradicionals de Reus per dinamitzar la cultura catalana

Com cada any i sota el lema "Tu tries", la colla gegantera de Palamós porta durant un cap de setmana una mostra de la cultura catalana a la vila. Enguany han convidat el poble de Reus que ha vingut a ensenyar als palamosins i palamosines dos dels seus balls populars; el ball de prims i el ball de valencians. 
This text will be replaced
Intervé: Lluís Puig, alcalde de Palamós
 
Les dues colles de Reus estaran tot el cap de setmana a Palamós. D'aquesta manera, els palamosins que han acudit a la plaça han pogut conèixer aquesta tradició reusenca centenària i de retruc ha servit per dinamitzar el poble abans de l'arribada de la setmana santa. 
 
El ball de prims, semblant al ball dels joglars, té més de 400 anys. Es caracteritza pel soroll dels cascavells i els vestits de colors vistosos. L'estètica de la dansa i la seva melodia transporten al passat. El ball de valencians, és també una dansa de molta tradició al Camp de Tarragona i la seva coreografia culmina amb petites construccions humanes. És per això que, des de fa temps es diu que aquest ball és el precedent immediat dels castells.
 
A banda de la mostra de balls, també durant el dissabte s'ha organitzat una cercavila pel poble i un Ball de Gralles itinerant per les tavernes de la vila al ritme del grup graller del Camp de Tarragona. El diumenge la festa ha continuat amb la colla gegantera de Palamós que han passejat els seus gegants durant el matí i han acabat ballant amb altres colles geganteres de Catalunya.