La reforma del Passeig de les Pites de Palamós queda damunt la taula

La reforma del Passeig de les Pites haurà d'esperar. L'oposició va carregar durament contra un projecte que veuen poc treballat i que va acabar essent retirat de l'ordre del dia.

This text will be replaced

Intervenen: Teresa Ferrés, portaveu PSC; Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Jordi Pallí, regidor d'urbanisme

El Passeig de les Pites bruteja. Es troba en un estat deplorable ple de grafitis, el paviemnt malmès i construccions a mig fer.  Tots els grups coincideixen en què cal abordar la seva reforma però el projecte presentat no agrada gens a l'oposició.

El PSC va carregar-hi per dos motius. Un primer perquè creu que és un 'copiar i enganxar' amb poc rigor tècnic i ple d'errors. La seva portaveu, Teresa Ferrés, considera que un projecte d'aquesta envergadura mereix una proposta global, treballada i amb participació ciutadana.

Però més enllà de qüestions tècnniques el principal partit de l'oposició també va carregar per un segon motiu. La proposta de reforma, que creuen que no té en compte l'ús que fa la ciutadania de l'espai.

Qui també va apuntar en la direcció de la manca de treball i participació va ser Dani Reixach. El portaveu de JxPSJ.

El promotor privat

Els dos grups també van apuntar a un element present en la reforma, i és que un promotor privat ha de fer una reposició per unes obres. JxPSJ veu condicionat el calendari de la reforma per aqeusta qüestió però l'àrea d'urbanisme nega la major.

Sobre la retirada del projecte, Pallí va demanar als grups que participin de la reforma i expressin les seves reserves també en les comissions informatives.

Aquesta insinuació va molestar al PSC que va reiterar que si es retira el projecte no és per les comissions informatives sinó perquè el govern s'havia adonat de la manca de rigor tècnic del projecte.

Dues fases d'obres

El projecte presentat pel Govern preveia una obra en dues fases. Una primera que s'executaria de manera coordinada amb el promotor privat que ha fet uns pisos amb el sector i que ha de canviar 900 m2 de panots i una segona en què s'enderrocarien els murs ubicats a les escales d'accés i es construïrien noves jardineres. Dues fases que costarien 59.000 i 56.000 euros repectivament.