Palamós recupera la línia de P3 del Vila Romà retallada aquest curs

Els arguments de la Comunitat Educativa de Palamós, reforçats per l'evidència de les xifres, han obligat a la Generalitat a moure fitxa i tornar a la ciutat la línia de P3 que l'escola Vila Romà ha perdut aquest curs.  Les preinscripcions pel curs que ve han obligat al Departament d'Ensenyament a moure fitxa  i desdoblar la línia que quedava al centre. 

Intervé: Natàlia Casellas, regidora d'Ensenyament

Des del tancament de la línia al curs passat les dues administracions han treballat de manera conjunta per possibilitar aquesta recuperació i en paral·lel la comunitat educativa i el món polític local han pressionat perquè així fos.
 
El curs passat el Departament va retallar una línia de P3 argumentant raons demogràfiques.  No va atendre les raons de la comunitat educativa que brandava el fet que les prematriculacions amb les que el Govern preveu les places escolars no sempre són iguals a l'ocupació de l'aula, degut a la condició de Palamós com a municipi turístic i la seva important població fluctuant.
 
El mes de març tots els grups del ple municipal van fer pinya en una moció que exigia la recuperació d'aquesta línia i el compromís de mantenir totes les places escolars als centres públics de la ciutat.
 
Finalment l'acció de la regidoria d'ensenyament i la pressió de la comunitat educativa i plataformes com la Marea Groga l'Empordà Es Mou han tingut efecte i Palamós pot celebrar la recuperació de serveis públics.