L'habitatge i la pobresa energètica centren la feina del Síndic de Palamós

Debut de David Sagrera en un ple de balanç de la feina feta pel Síndic de Greuges de Palamós. El titular de l'oficina va compareixer davant els regidors per exposar-los la feina feta i repartir un elogi i una advertència. L'administració local funciona raonablement bé, però per molt que hi  hagi un clima optimista pel que fa a l'economia, la recuperació no ha arribat a tothom. 
This text will be replaced
 
Intervé: David Sagrera, Síndic de Greuges de Palamós
 
El 2016 el Síndic va fer 89 actuacions. D'aquestes 52 van ser consultes, 31 queixes, 4 actuacions derivades a altres institucions i 2 actuacions d'ofici. 
L'Habitatge segueix centrant bona part de les actuacions del defensor del ciutadà de Palamós. Un tema marcat per la manca d'habitatge social del que disposa l'Ajuntament i per l'actuació del Govern Espanyol, que impugant la llei 24/2015 contra l'emergència energètica i habitacional al TC, ha deixat els consistoris sense una eina bàsica per revertir la situació. 
 
Pel que fa a les queixes, la majoria venen motivades per l'existència de solars bruts i en mal estat, sorolls que molesten la veïnat i els parquímetres. Tant pel que fa a les multes com per la dificultat d'ús expressada per alguns usuaris. A destacar dins d'aquest àmbit un problema detectat a l'estiu en què es va multar pel boc gros tots aquells que aparcaven en zona de minusvàlids malgrat tenir el títol acreditatiu confiant que la policia ja treuria després les multes. Un fet que el propi cos va solucionar, però que en un cas extraviat va arribar al Síndic.
 
De les diferents queixes 4 van ser derivades al Síndic de Greuges de Catalunya, 2 al Defensor del Pueblo Español, 2 al servei d'assesorament del Col·legi d'Advocats, 2 a la Creu Roja i 1 als Mossos d'Esquadra per no trobar-se dins l'àmbit de les competències del Síndic. Aquest darrer cas, per cert, de pressumpte racisme. Un acord d'arrendament va ser trencat en el moment de la signatura suposadament pel color de la pell de l'arren