El creuer més 'simpàtic' amarra a Palamós

Amb un somriure d'ull de bou a ull de bou, el creuer més simpàtic que amarrarà al Baix Empordà s'ha deixat veure per primer cop a Palamós.  Es tracta d'un vaixell de la companyia Aida que debuta en la temporada d'enguany i farà sis escales a la ciutat. 
Intervé: Joan Pere Gómez, President de Ports de la Generalitat
 
L'arribada de l'Aida és destacable per tres motius. És un vaixell inèdit a les instal·lacions portuàries, tindrà un impacte econòmic de mig milió d'euros al territori i la majoria dels seus passatgers es queden a Palamós. 

Un creuer que aposta per l'art contemporani

L'Aida ha arribat a les 8 del matí procedent del port italià de Livorno i aquesta mateixa tarda ha marxat cap a Maó. Disposa de tres restaurants, un teatre, una biblioteca, simulador de golf, pistes de running, pista de bàsquet, club per a nens i gimnàs . Pel que fa a les característiques tècniques el creuer té bandera italiana, un eslora de 203 metres, un calat de 6 metres i un registre brut de 42.289 tones.
 
Una característica destacada del creuer és que  la naviliera aposta l’art contemporani des dels seus orígens encarregant a l'artista Feliks Butter la decoració dels seus vaixells. 

Arribada d'un doble creuer

L'Aida anticipa l'arribada d'una doble escala de la companyuia Seaburn Cruise Line aquest dijous amb l'Odyssey i l'Encore i divendres arribarà el Tui Discovery. En total quatre escoles que omplen de visitants la Costa Brava abans de l'inici de la temporada alta. 
 
Enguany la temporada de creuers serà de 8 mesos perquè s'allargarà fins al 2 de novembre. També s'incrementaran les arribades dels vaixells de luxe, de les 39 escales previstes 22 seran creuers d'aquesta categoria.

Notícies relacionades