Ports confia en tenir l'equip redactor del Pla Especial del Port després de Sant Joan

Ports de la Generalitat vol anunciar la setmana que ve el Plec de Condicions del Pla Especial del Port i confia que després de Sant Joan l'equip redactor comenci a treballar. Aquesta setmana s'han tornat a reunir el Gerent de l'ens públic Joan Pere Gómez i l'Alcalde de Lluís Puig per mirar de desbloquejar una situació que fa un any que s'arrossega. 

Intervenen: Joan Pere Gómez, Gerent de Ports; Lluís Puig, Alcalde de Palamós

L'estiu passat les dues administracions van signar un conveni per redactar aquest pla especial que la ciutat espera des de fa més de 20 anys. Ha de definir com s'articulen els diferents usos i activitats de la zona portuària i definir el seu encaix dins el nucli urbà.
 
En la seva redacció s'han de tenir molt en compte no només els interessos del port i l'ajuntament sinó també totes les activitats que s'hi desenvolupen, com activitats esportives, comercials, pesqueres d'oci o aparcament. I és aquí on sembla que rau el problema, no es troba el consens necessari entre les parts. 

Ports demana pressa perquè hi ha projectes aturats

Des de Ports de la Generalitat es mana pressa perquè del Pla en depenen inversions i afirmen que hi ha diversos projectes aturats. Insten a totes les parts a fer un eforç perquè fa 20 anys que es busquen uns consensos que no arriben. 
 
La pressa de Ports contrasta amb la calma amb què l'Ajuntament està abordant la situació. Des del consistori afirmen que no hi ha pressa i que l'important és que en surti un document que satisfaci a totes les parts i sigui positiu per la ciutat. 

Els grups municipals demanen unitat

Els grups municipals de Palamós, presents a l'òrgan que coordina la relació entre Ports i l'Ajuntament, demanen unitat per tal d'evitar que Ports tiri pel dret prioritzant els seus interesso.