Palamós rep el projecte Confish per investigar la gamba i el pop roquer

La gestió de la gamba de Palamós i la cultura i infraestructura existent al voltant de la pesca han fet que un projecte europeu d'investigació hagi escollit el Baix Empordà com una de les ubicacions on realitzar el seu treball.  Es tracta del Confish, un programa finançat per la UE que connecta diverses comunitats pesqueres de la Mediterrània amb l'objectiu d'analitzar les seves pràctiques i intercanviar coneixements. 
Intervé: Marta Albo, tècnica projecte Confish
 
Un grup d'investigadors de Croàcia, Itàlia, l'Estat Espanyol i Portugal estudien des del novembre del 2016 les poblacions de gamba vermella i pop roquer del Mediterrani. Han escollit 3 indrets a Komiza, Patti i Palamós.  La baixempordanesa és l'última etapa de la recollida de dades que ha de culminar més endavant amb una segona etapa del projecte a mode de conclusions. 
 
L'estudi vol implicar la població dels territoris on s'ha ubicat relacaionada directa o indirectament amb l'activitat pesquera. Tant a Croàcia com a Sicília s'ha fet el mateix que es farà ara a Palamós. Aquest dijous i divendres s'ha instal·lat un punt d'informació davant del Museu de la Pesca i es faran diverses jornades de treball fins al març del 2018, amb la primera aquest dissabte
 
Els responsables del Confish han escollit Palamós per la infraestructura que hi ha al voltant de la pesca  amb el Museu de la Pesca, l'Espai del Peix i el pla de gestió de la gamba com elements destacats. 
 
Des del projecte es creu que la cooperació i transfarència entre diferents comunitats pesqueres és clau per a preservar les espècies i impulsar una pesca sostenible.