Gamba i Peix estudia com vendre gamba viva

Arriba el Bonamar F al Port de Palamós i ho fa amb gamba acabada de pescar però encara viva. Es tracta d'un innovador sistema que busca retardar al màxim el 'rigor mortis' i així poder comercialitzar gamba fresca lluny del port de Palamós com es fa amb els escamarlans d'Escòcia.
This text will be replaced
Intervé: Carles Figueres, propietari de Gamba i Peix
 
De moment es tracta d'un projecte de futur a l'espera dels permisos necessaris per fer-se realitat. Ara per ara la gamba arriba viva a la llotja, però un cop allà se li ha de treure l'aigua i posar-la en cubetes. Properament els responsables de Gamba i Peix confien que tindran els permisos per vendra-la viva a la llotja, de manera que es podrà trobar gamba fresca pescada un dia i venuda el següent a mercat. El tercer pas serà enviar aquesta gamba viva a fora, però per fer això encara quedar millorar el sistema. 
 
Per tal que la gamba arribi viva al damunt del vaixell s'ha de xorrar amb cura. El crustaci viu a una pressió d'entre 50 i 80 atmòsferes i al pujar-la a dalt queda aturdida. A coberta s'intenta mantenir les condicions de lluminositat i silenci al màxim però només s'aconsegueix mantenir amb vida entre un 15 i un 20% de la pesca.
 
La gamba viva sorprèn pel seu color blanc quasi transparent. I és que el tradicional color vermell del crustaci palamosí es produeix un cop mort l'animal.
 
Portar la Gamba via a llotja és un pas més en una empresa acostumada a innovar. Fa uns anys va rebre un premi pel seu sistema d'empaquetatge dins del mateix vaixell. La qual cosa permet atendre comandes a través d'internet sense pràcticament intermediaris.