La Colla Garnatxa, gran triomfadora del 55è Carroussel Costa Brava

La Colla Garnatxa arrasa en el 55è Carroussel Costa Brava amb el seu "Malefici Gòtic" i no només s'emporta els premis a la millor carrossa inèdita i Carnaval de Carnavals, sinó que acumula fins a tres accèssits. Una vegada més la rua palafrugellenca va posar punt i final a les Festes de Primavera i va reunir prop de 25.000 persones al voltant dels principals carrers del municipi. 
 
This text will be replaced
 
En la categoria reina, la de les carrosses inèdites, la Garnatxa va veure com triomfava la seva creació terrorífica i va tenir reconeixements per la millor comparsa, el millor vestuari i els millors efectes especials. La Colla Imaginació va donar una de les sorpreses de la jornada i es va colar a la segona posició de la classificació amb l'eclèctica "Imaginació on Tour' 50... C'est magnifique!", que també va rebre un accèssit a l'originalitat. Van completar el podi uns habitual de les places més altes, els EKSI!!!, que van omplir Palafrugell de colors i festa amb el seu "Circ EKSI", un espectacle reconegut també per la millor teatralització, idea de conjunt i homogeneïtat. 
 
La resta de colles carrossaires palafrugellenques van ser, en el següent ordre de classificació: els Incorrectes amb la nostàlgica i creativa "Retrònics"; els Trompats, que amb la seva joventut, energia i frescor habituals van transportar el públic a la jungla amb "Trompats de la Selva"; la debutant colla La Greska amb "Forats de cuc al món dels carrossaires" inspirada en la sèrie Stargate; l'"Akelarre Confetti" de les bruixes de la Colla Confetti i el viatge als mars nòrdics dels Dàlmates amb la creació "Els Dàlkings".
 
Encara en presentacions inèdites el concurs de comparses se'l va emportar la colla Nova Generació amb "Vivim sota el mar. Els segons i tercers classificats van ser, respectivament, Els Gentils de Mont-ras amb "Trump-era Mexicana" i l'Associació Llatina de Palafrugell amb "Caporales".
 
Pel que fa a creacions no inèdites, és a dir aquelles que repetien després del carnaval d'ara fa tres mesos, amb els seus enginyosos engranatges la millor carrossa va ser "Steam Malt" dels Amics del Malta de Ripoll, mentre que els olotins Els Emmaskarats van imposar-se en comparsa amb el seu "Somni africà".