Els millors bitllaires de Catalunya es donen cita a Palamós

Palamós va ser durant un dia la capital d'un dels esports més nostrats: les bitlles catalanes. El passeig marítim de la vila va acollir els Campionats de Catalunya individuals d'aquesta pràctica, i amb ells els millors esportistes d'aquesta temporada en cada una de les diferents categories.
 
This text will be replaced
Intervé: Pedro Igeño, Club de bitlles Palamós
 
Per aconseguir un bitllet per a la competició palamosina s'havia d'estar entre els millors del curs 2016/17. Després de sumar els punts de totes les cites de l'any els millors 60 homes i les millors 40 dones, a més de 10 homes i 10 dones en classe sots 25, van trobar-se a Palamós per disputar dues partides cada un d'ells. Les cinc millors puntuacions de cada categoria donaven pas a una final que consagraria els millors bitllaires catalans d'enguany. 
 
Molts curiosos vianants es van poder acostar a veure la competició i qui sap si enganxar-s'hi. Les bitlles catalanes van atreure a molts joves fa uns quants anys, però cada vegada costa més tornar-ne a portar. Clubs com el mateix de Palamós, que va rebre amb il·lusió l'encàrrec d'organitzar el campionat, lluiten per rejuvenir les seves plantilles.
 
Els conjunts baixempordanesos tenen molt pes darrerament en el circuit català de bitlles catalanes. El proper en coordinar una gran cita serà el de Vall-llobrega, que acollirà la final de la Copa Generalitat de Clubs el 2 de juliol i comptarà amb les vuit millors entitats de la temporada.