Pas endavant pel futur Pla Especial del Port de Palamós

El futur Pla Especial del Port de Palamós comença a caminar. La Generalitat ha posat a concurs públic el contracte per a la redacció d'aquest Pla Especial amb una proposta de licitació de 78 mil euros.
This text will be replaced
 
Fa un parell de setmanes des de Ports ja van anunciar que s'accelararia el procés perquè el govern català té projectes aturats que depenen d'aquest pla avui inexistent. L'estiu passat Ports i Ajuntament de Palamós van signar un conveni per redactar aquest pla especial que la ciutat espera des de fa més de 20 anys. Ha de definir com s'articulen els diferents usos i activitats de la zona portuària i definir el seu encaix dins el nucli urbà. La pressa del govern català contrasta amb la calma qui hi posa l'Ajuntament de Palamós que ja hamanifestat en diverses ocasions que que els redactors hauran de tenir en compte totes les opinions, des dels grups polítics municipals, fins als agents socials i econòmics implicats amb el port i també a la resta de la població. El govern palamosí és conscient que el port de Palamós conviu amb l'activitat del poble i per tant exigeix una participació amplia de la ciutadania i un concens elevat. 
 
 
Aquest projecte ha de resoldre les problemàtiques del port, sobretot pel fet que hi ha multitud d'activitats dins la zona portuària fent-se al mateix temps i amb el projecte s'hauria de poder limitar per zones, millorar l'accessibilitat, edificabilitat, volumetria i els usos, paràmetres claus en la redacció del document. 
 
Algunes de les obres previstes dins el pla especial serien, per exemple, crear més zones d'aparcament o facilitar la continuïtat del passeig del mar fins al port. L'equip redactor que guanyi el concurs tindrà un any per presentar el projecte.