Palamós inicia els tràmits per agermanar-se amb l'Ametlla de Mar

Negre sobre blanc a una realitat de facto. Palamós oficialitzarà els seus lligams amb l'Ametlla de Mar i s'agermanarà amb la població del Baix Ebre.
El ple va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits que han formalitzar una relació similar a la que la ciutat té amb Rheda-Wiedenbrück.

VÍDEO EN PROCÉS

Intervé: Lluís Puig, Alcalde de Palamós

Palamós i l'Ametlla tenen  una intensa relació històrica que data del segle passat. Llavors va començar una emigració de pescadors caleros cap al Baix Empordà que va durar fins ben entrats els anys seixanta.

Aquesta comunitat ja ha superat la quarta generació i conforma bona part del sector pesquer de la ciutat, fent que moltes famílies palamosines tinguin un vincle directe o indirecte amb la població ebrenca.

Els primers contactes institucionals es van iniciar fa 40 anys però no havien anat més enllà d'intercanviar-se noms de carrers. El mes de maig passat una delegació de Palamós liderada per l'Alcalde va viatjar a l'Ametlla i van acordar iniciar els tràmits d'agermanament. Cada municipi crearà la seva comissió tècnica per destacar els aspectes que integraran el futur pacte d'agermanament. Després consensuaran un document comú.  

Palamós està agermanat amb la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, mentre que l’Ametlla de Mar té pactes d’agermanament amb La Patuca (Hondures) i Vilanova de Raó (Catalunya del Nord).