Palamós actualitza el projecte educatiu de ciutat

Palamós actualitzarà el projecte educatiu de ciutat per la propera dècada. El ple va validar sense cap vot en contra un document que segueix l'estela de l'aprovat el 2009 i que tot mantenint la mateixa metodologia i objectius incorpora algunes novetats. 
Intervenen: Natàlia Casellas, regidora d'ensenyament; Raquel Gallegos, exregidora d'ensenyament i edil del PSC; Joan Bohigas, portaveu CUP; Dani Reixach, portaveu JxPSJ
 
El Pla Educatiu de Ciutat és el document marc a través del qual es deplega tota l'estratègia municipal en aquesta matèria. Agrupa l'administració, el professorat, l'alumnat, les famílies i entitats i associacions i té com a objectiu fomentar l'educació més enllà de l'estructura acadèmica.       
 
El que va aprovar el plenari municipal és l'actualització d'un document que tots els grups veuen amb bons ulls i que necessita adaptar-se a una realitat social que respecte el 2009 ha canviat molt i que a més ha complert bona part dels objectius fixats llavors. 
 
La principal novetat del nou pla és que es crea una comissió gestora formada pel nucli impulsor del projecte i que fixarà objectius, projectes i els avaluarà.  El pla anterior constava de 3 eixos i una cinquantena de projectes. 

La CUP matisa el consens

La CUP és l'única força política que matisa el consens entre els grups municipals. La formació anticapitalista veu mancances en el projecte i, a més, no veu amb bons ulls la creació d'una comissió gestora. 
 
Pel que fa a JxPSJ i el PSC van recordar a l'equip de govern que un pla estratègic d'aquesta magnitud requereix diners i confien que això es reflexerà en els propers pressupostos. 
 
Des de l'equip de govern creuen que un dels principals reptes que té el pla educatiu de ciutat és donar-se a conèixer a la ciutadania.