Formalitzen l'agermanament entre Palamós i l'Ametlla de Mar

Palamós i l'Ametlla de Mar ja són poblacions agermanades. Durant els actes de Festa Major d'aquest cap de setmana i que s'acaba aquest dilluns amb el castell de focs artificials, Palamós va celebrar l'acte d'agermanament al Castell de Sant Esteve de la Fosca.
Els respectius alcaldes van signar el document que els acredita a partir d'ara com a poblacions germanes i unides pel fort vincle mariner que tenen les dues poblacions. 
 
This text will be replaced
INTERVÉ: lluís Puig, alcalde de Palamós / Jordi Gazeni, alcalde de l'Ametlla de Mar
 
La condició de viles litorals amb una destacada activitat pesquera als respectius ports, va motivar que durant la primera meitat del segle XX fins als volts dels anys seixanta, diverses famílies de pescadors de l’Ametlla de Mar emigressin cap Palamós. Aquesta comunitat ja ha superat en molts casos la quarta generació i actualment conforma bona part del sector pesquer palamosí. Són moltes les famílies de Palamós que tenen un vincle directe o indirecte amb l’Ametlla de Mar i el mateix passa a la inversa. 
 
A partir d'ara Palamós i l'Ametlla de Mar, també coneguda com La Cala, comencen a treballar plegats per organitzar activitats i reforçar aquest agermanament.
 
Fa més de 40 anys del primer contacte institucional que posava de manifest els llaços d’amistat entre els municipis de Palamós i l’Ametlla de Mar. Va ser el 1975 arran de l’atorgament del nom de Palamós a un carrer del municipi de l’Ametlla de Mar.