L'art dels nusos mariners

A partir de 20 nusos de grans dimensions el Museu de la Pesca de Palamós fa pedagodia sobre aquesta art de le gent de mar. Fins a la tardor es pot visitar l'exposició 'Nusos mariners'
INTERVÉ: Miquel Martí, director del Museu de la Pesca
, una mostra que dona llum als nusos més habituals dels pescadors i en permeten conèixer el seu ús, la història o les anècdotes relacionades amb cada un d'ells, des de la gassa de mà al barrilet, passant per la volta d'escota, l'entolladura o el nus de pardal.
 
Un total de 20 plafons amb la reproducció d'aquesta vintena de nusos permeten conèixer quina és la història i les anècdotes que han arrossegat amb el pas dels anys. L'exposició, a més, convida al visitant a demostrar la seva perícia en elaborar nusos. Al costat de l'explicació de cada nus, pas a pas, un cap solt permet al públic que ho desitja intentar replicar-lo, tot posant de manifest que hi ha nusos senzils i nusos difícils, però que tots acompleixen una funció específica per a la seguretat dels vaixells i la integritat dels ormeigs de pesca.
 
L'exposició es complementa amb tallers que es portaran a terme de manera periòdica durant els mesos de juliol i agost. Cada dilluns i dimecres a la tarda, un pescador de Palamós portarà a terme un taller de nusos adreçat a tots els públics.
 
Aquesta és la darrera exposició temporal que ha organitzat el Museu de la Pesca aquest any.