Punt i final al litigi pel circuit de motocròs

Aquí hi havia un circuit de Motocròs i malgrat que ara només és un descampat el litigi entre Vall-Llobrega i Palamós ha durat fins ara. El ple d'aquesta darrera ciutat va validar aquest dimarts un conveni entre els dos municipis que posa punt i final al litigi. 
This text will be replaced
Intervenen: Teresa Ferrés, portaveu PSC / Dani Reixach, portaveu JxPSJ / Joan Bohigas, portaveu CUP / Lluís Puig, Alcalde de Palamós 
 
El cas es remunta al 2012 quan Palamós va atorgar una llicència per obrir un circuit de Motocrós al paratge de Fontoriola, a tocar de Vall-Llobrega. Diversos veïns, amb el suport del consistori del poble, van oposar-s'hi des de bon començament al·legant un fort impacte acústic i que l'estudi d'impacte ambiental era erroni.  Sense tenir-los en compte, el projecte va avançar fins que el 2014 va obrir la instal·lació. Aquesta va durar un any i els promotors van enderrocar el circuit i reestablir l'espai, però el litigi va continuar perquè la llicència seguia en vigor i per tant podria tornar a obrir-hi una activitat similar. 
 
 
Mentre Vall-Llobrega va anar als jutjats per revocar la llicència, Palamós hi va anar a defensar que els tràmits eren correctes. L'enfrontament ara es tanca amb un  conveni que preveu la retirada dels contenciosos, demanar l'arxivament de la causa i un pacte de bon veïnatge segons els quals projectes similars al límit de les dues poblacions seran consultats abans de tirar-los endavant. 
 
Aquest punt és precisament un dels més pol·lèmics del text, ja que el PSC creu que s'autolimita la capacitat d'actuació de Palamós
 
Junts per Palamós i Sant Joan va qüestionar la transparència del conveni i com el PSC va lamentar que l'equip de govern no hagi buscat la negociació amb la resta de grups. 
 
La CUP també va censurar la manca de transparència que al seu parer té el text però com el PP va decidir abstenir-se facilitant la seva aprovació. 
 
La forma com es va aprovar el conveni també va fer butllofes. El juny el govern va portar exactament el mateix conveni però el ple el va tombar. Ara s'ha aprovat per un canvi de criteri tècnic. Desapareix de la tramitació un informa jurídic que deia que calia majoria absoluta i es canvia per un altre que afirma que amb majoria simple n'hi ha prou. Una argúcia legal que va indignar PSC i JxPSJ. 
 
Escletxes legals a banda, el govern va defensar el conveni en pro del bon veïnatge amb Vall-Llobrega i va negar que limiti la capacitat d'actuació del ple en l'àmbit de la seva sobirania. 
 
L'aprovació per part de Palamós era la darrera passa que faltava per posar fi a la disputa.