La Generalitat valida la reordenació de Castell, a Palamós

El paratge de Castell, a Palamós ha fet un pas més per mantenir-se protegit, sobretot, de l'amenaça urbanística. La Generalitat ha validat a través d'un informe ambiental estratègic la reordenació de la platja de Castell i el seu entorn.
This text will be replaced
 
El Pla Especial vol protegir Castell desplaçant l'aparcament 350 metres terra endins. El nou aparcament tindrà capacitat per 660 vehicles i aconseguirà retirar els vehicles de la façana litoral. També es vol integrar l'aparcament que se situarà en uns terrenys agrícoles amb plantacions d'arbrat i arbust autòctons, motes i canals. Els camins per arribar a la platja seran unes passeres en el marge de la riera Aubi que evitaran la degradació de les dunes pel pas incontrolat de persones. On avui hi ha l'aparcament es convertirà en un espai d'acollida de visitants.
 
 
El Pla Especial d'Interès Natural de Castell-Cap Roig, a Palamós, té 13,87 hectàrees de superfície i inclou la platja de Castell que ha aconseguit amb els anys mantenir-se verge esquivant el 'boom' de la construcció. També inclou l'espai fluvial de la riera Aubi. El pla vol conservar l'espai protegit fent compatibles les actuacions que s'hi fan amb la preservació del medi natural. A més, l’informe ambiental estratègic estableix que, si en un futur disminueix l’ús de l’aparcament, caldrà retornar la superfície al seu estat i ús agrícola original.
     
Les actuacions previstes a Castell preveuen una inversió de 750 mil euros, la meitat dels quals els posarà l'Ajuntament de Palamós i la resta han d'arribar a través de subvencions.