Palamós esborra el Franquisme dels seus carrers

Com si fos una metàfora de la Transició l'àguila feixista ha tardat massa a desaparèixer de la via pública tapada per una placa. 40 anys després de la mort del Dictador, l'Ajuntament de Palamós ha aplicat la llei de la Memòria Històrica i ha començat a retirar o tapar els símbols franquistes que encara queden a la ciutat. 
This text will be replaced
 
Intervé: Lluís Puig, Alcalde de Palamós
 
La més visible era la que coronava des dels 60 la caserna de la Guàrdia Civil, al costat de l'Hospital, que després d'anys de demandes ha desaparegut almenys de la via pública. A pocs metres, aquestes cases construïdes pel Règim feixista als anys 60 també se'ls han tapat les plaques. 
 
L'Ajuntament ha començat per les reminiscències feixistes més grans però també anirà traient la resta de plaques, com les que tenen el Yugo y  Las Flechas de la Falange sobre les portes d'alguns edificis. 
 
Per poder fer aquesta neteja democràtica s'ha hagut de fer un inventari exhaustiu i s'ha hagut de parlar amb els propietaris dels edificis, que en línies generals han acceptat una situació, que de fet, no tenen més remei que acatar-la, ja que ho obliga la llei. 
 
Retirar les plaques franquistes és una demanda de tots els grups municipals, inclós el PP, que quan ha sortit aquesta qüestió el ple no s'hi ha oposat com si ha fet en altres municipis. 
 
La majoria de restes es troben al barri de Cases Noves, a l'entorn de la caserna de la Benemèrita, un barri construït a través dels fons franquistes per a la reconstrucció de les destrosses de la guerra.