Una exposició commemora els 75 anys de l'agregació de Sant Joan i Palamós

Aquest any es compleix el 75è aniversari de l’agregació de Sant Joan a Palamós. L'any 1940 l’Ajuntament de Palamós iniciava un expedient d’agregació de Sant Joan al seu municipi. Dos anys més tard, el 1942, per ordre del Ministerio de la Gobernación de 31 de març, les dues poblacions veïnes de Sant Joan i Palamós es fusionaven en un sol municipi, amb la denominació i capitalitat de Palamós.
 
Intervenen: Lluís Puig, Alcalde de Palamós / Francesc Mateu, Associació de Veïns de Sant Joan de Palamós
 
La Festa Major de Sant Joan d'enguany té com a eix argumental aquesta agregació. És per això que aquest dissabte es va inaugurar la mostra "Dos pobles, un municipi", pensada per ser vista al carrer. Cada plafó inclou un text introductori breu, referències a la dècada del 1940, una cronologia i una combinació de fotografies antigues i contemporànies. És una de les primeres iniciatives que l'Ajuntament ha pensat per fer pedagogia sobre la idiosincràsia pròpia de Sant Joan i que es veurà complementada en els propers anys. Idealment, l'últim esglaó seria el d'incloure Sant Joan al nom del municipi. 
 
La mostra es podrà veure els mesos d'agost i setembre a la plaça Mossèn Gumersind de Sant Joan i es traslladarà al Passeig de Palamós durant l'octubre i el novembre. Al local Polivalent de Sant Joan també s'hi ha inaugurat aquest cap de setmana la mostra permanent de quinze maquetes dels Masos de Vila-romà fetes per Antoni Romero.