Palamós aprova un pressupost de 23.200.000 euros

23 milions 200.000 euros. Aquesta és la xifra que l'Ajuntament de Palamós es gastarà el 2018. El ple ha aprovat uns comptes que pugen un 1,5% respecte els de l'any anterior i que s'han validat en paral·lel a les taxes i ordenances fiscals. 
This text will be replaced
 
Intervenen: Lluís Puig, Alcalde de Palamós; Vanessa Mànyic, regidora no-adscrita (ex PP); Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Joan Gea, portaveu PSC
 
Pel que fa als comptes preveuen inversions per valor d'1 milió 640.000 euros i augments significatius del 20% en Promoció Econòmica, 70% en Palamós Ciutat Educadora i 50% en participació ciutadana. Aquesta despesa corrent s'enfila als 8'5 milions d'euros amb un increment de 139.000 euros. En matèria cultural es consoliden activitats com el So de Cobla, la Biblioplaça o el Campionat de Beach Polo.  
 
El capítol més destacats dels comptes, el de personal, contempla un creixement del 2,7% arribant als 9 miliions d'euros. Això es deu a la incorporació de personal per feines de jardineria, suport a les entitats, redacció de projectes urbanístics i recursos humans. 
 
El soci de facto del Govern, l'exregidora del PP Vanessa Mànyic, va aprovar els comptes agraïnt que  s'hagin escoltat les seves propostes i validant l'aposta pel Palamós Ciutat Educadora i els serveis socials.
 
El diàleg amb el govern també va ser elogiat per JxPSJ que igualment va validar l'aposta pels Serveis Socials i veu amb bons ulls l'augment de la partida de participació ciutadana. El seu portaveu, Dani Reixach, va admere que hi va haver molt debat en el si de la formació sobre la necessitat o no d'aprovar els comptes però que finalment van optar per un vot de confiança i de responsabilitat. Això sí, va mostrar preocupació per l'augment de la partida de personal i l'efecte que pot tenir en la sostenibilitat financera de l'Ajuntament. 
 
En abscència del regidor de la CUP, l'altre partit de l'oposició, el PSC, va ser l'únci que no va aprovar els comptes. El seu portaveu econòmic, Joan Gea, va qüestionar l'augment de la partida de personal al considerar que la forma com s'ha fet és poc productiva. 
 
L'equip de Govern, en canvi, va defensar els comptes com els necessaris en termes de promoció econòmica, millora de la via pública, atenció a les persones i participació ciutadana i els va definit com uns pressupostos de contenció.  Pel que fa a la partida de personal va defensar que es tracta d'un augment que repercutirà en els serveis que reben els ciutadans i per tant necessari. 
 
Pel que fa a les ordenances fiscals es manté la política de contenció dels darrers anys. 
 
En aquest àmbit el PSC va advertir que les revisions cadastrals dels darrers 9 anys han donat cuixí financer al govern però que això s'acaba perquè aquest és l'últim any que es fa. 
 
En matèria de sostenibilitat cinancera l'equip de govern preveu que a finals de l'exercici 2018 la ràtio d'endeutament sigui del 38% dos punts menys que la que es preveu pel tancament del 2017. Els comptes preveuen una partida de quasi dos milions d'euros per amortitzar crèdits.