Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Treballadors de l'Hospital de Palamós: S'ha arribat al límit, qualsevol nova retallada afectarà la qualitat del servei

S'ha arribat al límit i qualsevol altra retallada que es faci afectarà a la qualitat de la salut pública. Contundent avís dels treballadors de l'Hospital de Palamós i el Consorci Assistencial del Baix Empordà contra les intencions del departament de Salut.

This text will be replaced

Els metges creuen que se'ls està collant massa i que no podran garantir una assistència sanitaria de qualitat. Els facultatius del Baix Empordà han escrit un manifest en el que denuncien  que el  Baix Empordà és una de les comarques més infrafinçades de Catalunya i reclamen que es preservin els serveis assistencials tal i com són ara sensa cap nova retallada.

Segons els treballadors de l'Hospital amb el pressupost assignat pel departament de salut augmentaran les llistes d'espera per operar-se, l'espera a Consultes Externes, es sobrecarregarà l'atenció primària i disminuïran els recursos per a l'atenció a la dependència i centres sociosanitaris.

Tisorada al SEM

També preocupa i molt la situació del Sistema d'Emergències Mèdiques. El Departament de Salut està fent una reorganització del servei que els treballadors no veuen gens bé perquè divideix l'equip assistencial. Fins ara les ambulàncies de Suport Vital Avançat portaven personal mèdic, tècnic i d'infermeria; però ara el metge desparaixerà de l'ambulància amb seu a Palamós. Per compensar-ho es crearà un Vehicle d'Intervenció Ràpida amb seu a La Bisbal on hi anirà un metge. A més de dividir l'equip assistencial el Comitè d'Empresa hi veu problemes importants perquè podria donar-se el cas que el personal tècnic o d'infermeria es veiés obligat a fer tasques que no els pertoquen, El manifest també exposa que la reorganització farà disminuir les hores de servei d'ambulància bàsic en algunes zones, fet que les deixarà desateses.

Possible tancament d'urgències nocturnes a dos CAPs

De cares a l'hivern del 2015 els treballadors temen que Salut vulgui tancar les urgències nocturnes als CAPs de Torroella i la Bisbal d'Empordà com s'ha fet amb altres  centres d'arreu de Catalunya. Davant el fet de veure la barba del veí tallar, el manifest demana que els veïns de l'Empordà posin la seva a remullar i pressionin per evitar que aquesta sospita es faci realitat.

El manifest es presentarà davant dels Ajuntaments de la comarca perquè estiguin al corrent de la situació i aprovin, si s'escau, mocions de suport. El de Calonge-SantAntoni ja ho ha fet.