L'ajuntament de Palamós comença a cobrar el deute de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha començat a retornar el deute de més de 4 milions d'euros que té amb Palamós. Després d'anys d'espera, el passat 25 de juny l'ajuntament va rebre un pagament de 579.000 euros corresponent a les primeres certificacions del Pla de Barris de l'any 2011. De fet, 3.323.000 euros d'aquest deute corresponen al Pla de Barris Palamós Millora, i la resta està lligada a diverses subvencions dels exercicis 2013, 2014 i 2015. 
This text will be replaced
Tot just el passat 30 de desembre i després de diverses reunions amb el departament de Territori i Sostenibilitat, el govern municipal va aconseguir que es reconegués el deute. Una fita que va donar unes garanties de cobrament a l'ajuntament que ara s'han materialitzat. 
 
Malgrat que l'import de 579.000 és petit en comparació amb el que queda pendent de cobrament, des de l'ajuntament de Palamós confien en rebre pagaments periòdics a partir d'ara. 
 
El reconeixement del deute per part de la Generalitat a finals de l'any passat ha esdevingut cabdal per la comptabilitat de Palamós, ja que durant la liquidació dels comptes de l'exercici 2015 no ha estat necessari fer cap previsió per manca de reconeixement de les obligacions del govern català. Això també ha permès obtenir un romanent de tresoreria positiu que podria permetre una major despesa l'exercici 2016.