Els cadets de la Marina Italiana fan parada a Palamós

És obligatori anar descalç per poder trepitjar dos dels velers que es troben amarrats aquests dies al Port de Palamós. I és que són el "Capricia" i l'"Stella Polare", història viva de l'Acadèmia Naval Italiana que ha parat aquesta setmana a la Costa Brava.

This text will be replaced


A Palamós ja s'han acostumat a les visites estivals dels cadets de la marina italiana. Enguany la vila ha acollit dues naus amb un total de 25 mariners, 15 dels quals estan completant una campanya d'instrucció que va iniciar-se a Livorno, seu de l'Acadèmia, i va passar per Cagliari abans d'arribar a Palamós, des d'on els navegants tornaran al punt de partida. Especificament, els joves participants en aquesta formació són alumnes que estan combinant la carrera militar amb la universitària, com és el cas, per exemple, de l'Enrico Moccia, que durant set anys compaginarà la instrucció naval amb els estudis de medicina.

L'"Stella Polare" i el "Capricia" han estat oberts al públic dimarts i dimecres. Els visitants han pogut conèixer els secrets que fan que aquestes naus siguin tan especials. El "Capricia", sense anar més lluny, és conegut a Itàlia per les seves particulars veles de color amarant i per haver estat propietat de l'influent políitic i empresari Gianni Agnelli. Amb aquestes visites, en les que hi han participat l'alcalde de Palamós o el vicecònsol italià, s'ha seguit estretant una relació que ja fa uns deu anys que dura.

El "Capricia" i l'"Stella Polare" fan uns 20 metres d'eslora i són embarcacions petites al costat d'altres que han visitat Palamós anteriorment, com és el cas de l"'Amerigo Vespuccio", que amb un centenar de metres d'eslora i capacitat per més de 200 mariners és el buc insígnia dels vaixells escola de l'Acadèmia Naval Italiana.