Es crea a Palamós l'Associació d'Amics de les Illes Formigues per protegir l'indret

Neix a Palamós l'Associació d'Amics de les Illes Formigues amb la voluntat de preservar aquest espai natural. L'entitat, formada per veïns de Palamós de diferents àmbits, s'ha presentat aquest dimarts amb un missatge clar: regular els usos de l'indret per evitar els abusos en matèria de pesca, circulació d'embarcacions o respecte pel medi ambient.
This text will be replaced
De fet, les Illes Formigues són un paratge declarat Espai d'Interès Natural i protegit pel Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge delCastell de Cap Roig. Es tracta d'un triangle que resseguint la franja costanera va des de l'Agulla de Castell fins a Golfet i s'endinsa a les Formigues. Aquesta protecció és però ara per ara paper mullat, ja que el PEIN no s'ha posat en pràctica per manca de recursos econòmics de la Generalitat de Catalunya i per tant no té incidència sobre el territori. 
 
Des de l'Associació d'Amics de les Illes Formigues han iniciat una campanya per aconseguir que on no arriben les administracinos, actui la mobilització ciutadana. 
 
L'Associació d'Amics de les Illes Formigues han buscat aliances amb les administracions locals de Palamós, Mont-ras i Palafrugell i han concertat pel proper setembre una reunió amb els departaments de Territori i Pesca de la Generalitat per apel·lar a la responsabilitat i dibuixar el full de ruta.