El RACC suspèn Palamós en la senyalització viària

Palamós és una de les localitats de la Costa Brava que suspèn la senyalització d’orientació urbana, així es confirma a l’auditoria realitzada pel RACC.

This text will be replaced

Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell són 3 dels 7 municipis de la Costa Brava analitzats en una auditoria duta a terme pel RACC. Sobre una puntuació màxima de 100, Palamós és el pitjor valorat amb un resultat de 42,6, Sant Feliu de Guíxols 53,7 i Palafrugell 61,9. Els dos últims amb un aprovat just. L’entitat ha analitzat diferents factors per fer l’estudi com la continuïtat del trajecte i la comprensió, visibilitat i manteniment dels senyals.

Durant l’avaluació dels diferent itineraris fets en els principals municipis turístics, s’ha comprovat que la senyalització no s’especifica bé, és difícil d’entendre, no és del tot visible per als conductors o no està ben conservada.

Els diferents itineraris duts a terme tenien com a punts de destinació hospitals, elements d’interès turístic, cultural o empresarial, terminals de transports o principal vies. Destinacions habituals per als conductors nacionals però també per als turistes. La majoria d’aquestes destinacions s’indiquen en zones properes al final del trajecte o hi ha una manca de senyalització a les principals vies.

L’anàlisi del Racc conclou que la senyalització urbana d’aquestes localitats a la Costa Brava ha de fer una millora important. Proposa realitzar un Pla de senyalització d’orientació on quedin definits els principals pols i revisar els itineraris importants per garantir-ne la continuïtat.