Palamós tindrà Pla Especial del Port abans d'un any

Ports de la Generalitat i l'ajuntament de Palamós han signat un conveni per la redacció del Pla Especial del Port en el termini d'un any.

This text will be replaced

Les dues administracions volen convertir l'enclavament palamosí en un port del segle XXI plenament integrat a la ciutat i capaç d'atreure inversions externes. Amb aquest reordenament hi haurien de conviure el sector pesquer, el club nàutic i la seva activitat i el moll de creuers, que s'ampliaria per donar cabuda a dos vaixells simultàniament.

El Pla Especial del Port actuaria als àmbits de la façana marítima, el moll i la pedrera per ordenar-ne els usos i posar així el punt i final a una qüestió que resta inconclosa des del 1999.

Per portar a terme la redacció del Pla Especial es crearà una oficina tècnica integrada per representants de l'ajuntament de Palamós i del departament de Ports perquè desenvolupi el projecte des de zero.

Aquest dijous s'ha firmat també un segon conveni per asfaltar el vial al port des de la zon de la Fosca i endreçar així l'espai. Les actuacions es portaran a terme previsiblement el darrer trimestre d'aquest any i les finançarà Ports de la Generalitat en un 60% i l'ajuntament en el 40% restant.