El pintor Eduard de Cabrera és homenatjat a Palamós

La sala polivalent de les galeries Carme de Palamós acull una exposició amb una trentena de quadres del pintor palamosí que han estat cedits de manera especial per familiars i amics d’Eduard de Cabrera per a ser presents en aquesta mostra. 

Aquest reconegut artista, que va morir ara fa un any després d’una llarga malaltia, va estar molts anys vinculat al Cercle Artístic de Palamós compaginant la creació i la docència impartint classes de pintura, amb la de secretari de l’entitat. L’exposició "Homenatge a Eduard de Cabrera" es pot veure fins al 20 d’agostde dimarts a divendres de les 18 a les 20 h, i els dissabtes de 17 a 21 h.

El passat dissabte 23 de juliol l’entitat Cercle Artístic de Palamós va inaugurar, a la sala polivalent de les galeries Carme,l’exposició pictòrica "Homenatge a Eduard de Cabrera" dedicada a aquest destacat artista i promotor cultural palamosí que va morir el 7 de juliol de l’any passat, després d’una llarga malaltia i a l'edat de 59 anys.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del president del Cercle Artístic de Palamós, Pere Coll; i el regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats, a banda de familiars i amics de l’artista.

Aquesta exposició presenta una trentena de quadres d’Eduard de Cabrera que han estat cedits de manera especial per familiars i amics del pintor palamosí per a ser presents en aquesta mostra.

Eduard de Cabrera, l’artista

El vincle d’Eduard de Cabrera amb l’art s’inicia de molt petit a casa seva, vinculat directament amb el taller de ceràmica que la seva família tenia a La Bisbal.

Aquest primer contacte amb l’art el motiva més tard per a formar-se a l’Escola d’Arts Aplicades de Barcelona en pintura mural al fresc i altres tècniques pictòriques amb l’objectiu d’aplicar els coneixements de pintura a la ceràmica.

Però aquestes tècniques pictòriques cada vegada l’atrauen més i és a l’estudi de l’artista Isidre Vilaseca on descobreix la seva passió per la pintura. A partir d’aquell moment se li obre un món a la creació, un espai lliure, lluny del disseny per encàrrec del taller de ceràmica de la seva família i amb moltes més possibilitats pel que fa a materials i tècniques.

La vinculació amb el Cercle Artístic de Palamós

En el Cercle Artístic de Palamós és, on des de molt aviat, Eduard de Cabrera va trobar l’espai ideal per compaginar la creació i la docència impartint classes de pintura.

En una primera època coincideix amb els mestres Isidre Vilaseca, Ezequiel Torroella o Josep Sarquella. Més tard l’artista també es vincula amb la gestió de l’entitat assumint el càrrec de secretari.

De Cabrera es definia a ell mateix com a pintor figuratiu i gran observador. Interessat a analitzar i comprendre l’entorn, res el deixava indiferent i tot li despertava curiositat. En els seus quadres cercava una nova manera d’interpretar els objectes, els llocs i els espais.

Eduard de Cabrera entenia l’art com un mitjà d’expressió i comunicació, un espai on espectador i creador podien debatre sobre l’emoció.

L’exposició fins al 20 d’agosta les galeries Carme

L’exposició "Homenatge a Eduard de Cabrera", amb entrada gratuïta, es pot veure fins al 20 d’agost,a la sala polivalent de les galeries Carme, de dimarts a divendres de les 18 a les 20 h, i els dissabtes de 17 a 21 h.