Tradicional homenatge a l'havanera en català a Palamós

L'Arbreda de Palamós s'ha reivindicat un any més com a palau de l'havanera a la 35a Mostra de l'Havanera Catalana.  Peix Fregit, Bergantí, Neus Mar i Port Bo van ser les agrupacions convidades enguany en aquest concert que com cada 14 d'agost, ofereix una vetllada d'homenatge a l'havanera únicament en català. 
This text will be replaced
Un dels moments més especials de la nit va ser l'homenatge al mestre Josep Bastons del grup Peix Fregit, que van fer pujar el seu fundador a l'escenari per ferlicitar-lo per la  Creu de sant Jordi i fer-li entrega d'una placa commemorativa. 
 
La Mostra de l'Havanera Catalana de Palamós, que impulsa actualment l'agrupació sardanista Costa Brava, és un esdeveniment sorgit l'any 1978 dins del Festival de Cançó Marinera de Palamós i emmarcat per l'anomenada Mostra de l'Havanera Antiga. El concert va néixer de forma oficial l'any 1981 impulsat per grans mestres com Jose Luis Ortega Monasterio. 
 
Des de llavors s'ha convertit en una cita ineludible dels estius de la Costa Brava on hi han passat reputats grups d'havaneres de Catalunya i les Illes Balears i compositors i intèrprets de la talla del propi Monasterio, Dabau o Sirés. 
 
La vetllada sempre transcorre enmig d'un escrupulós silenci que li ha valgut a l'Arbreda de Palamós el títol de palau de l'havanera. Per l'esdeveniment hi passen anualment quatre grups que interpreten les millors peces del seu repertori i que acaben amb un cant conjunt.