Les ANCs del Baix Empordà fan autobusos per anar a la manifestació de Barcelona en defensa de les institucions catalanes

El Baix Empordà tornarà a tenir presència en una nova mobilització del sobiranisme aquest proper diumenge. L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació en defensa de les institucions catalanes i els càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola per desobediència i per diferents aspectes relacionats amb el procés independentista.

This text will be replaced

La manfiestació s'ha convocat a les Fonts de Montjuïc de Barcelona i per això, com passa en les mobilitzacions de l'11 de Setembre, les territorials de fora la capital catalana s'han organitzat per fletar autobusos.

En el cas del Baix Empordà s'organitzen busos des de Palamós i Palafrugell. En el cas de la primera ciutat l'entitat ha posat el web reservabus.ancpalamos.cat per a reservar lloc a un preu de 5 euros.

Ofensiva judicial de l'Estat contra l'independentisme

L'ofensiva de l'Estat contra el procés independentista ha disparat a tort i a dret i ha afectat a institucions i persones. Els casos més mediàtics són els encausaments d'Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs pel 9N; l'alcaldessa de Berga Montse Venturós per desobediència; el regidor de Vic, Joan Coma, per sedició; o els regidors de l'equip de govern de Badalona per haver obert el 12-O.  Però també hi ha casos oberts contra ajuntaments per haver recolzat diferents mocions del procés independentista o no penjar la bandera espanyola al balcó tal i com exigeix la llei de banderes.

Davant de tot plegat, des de l'ACN, fan una crida a la mobilització perquè l'ofensiva trascendeix el procés independentista i ja afecta una qüestió de democràcia.

Des de l'ANC s'adverteix que ens trobem a la fase de caixa o faixa del procés independentista i que la mobilització i resistència popular serà clau per aconseguir la proclamació de la República Catalana.