ERC-CiU aproven els pressupostos de Palamós amb el suport del PP

Ple de pressupostos a Palamós amb el guió previst. Aprovats amb el pacte tàcit ERC-CiU-PP i amb una oposició dura que va titllar els números de continuistes i poc ambiciosos.

This text will be replaced

Els números pel 2017 pugen a quasi 23 milions d'euros amb una partida per inversions d'1.619.000 euros.  Preveuen partides per la reurbanització del barri de l'Eixample, el trasllat de l'aparcament de castell i diverses obres d'arranjament i asfaltatge de carrers.

L'Alcalde Lluís Puig va explicar els comptes amb 4 grans àrees: Atenció ciutadana, Serveis Socials, Convivència i Via Pública. . En el primer àmbit va destacar la contractació de nous tècnics per l'àrea, impuls de la web i reforç de l'atenció ciutadana. En el segon, un augment dels serveis socials que va xifrar en el 22% en dos anys, més diners pel centre obert, el suport a malalties mentals i als cursos de capacitació laboral. En el tercer àmbit Puig va destacar l'augment de partides pel Palamós Ciutat Educadora, la consolidació dels Agents Cívics i la creació del Cos de Protecció Civil. Finalment en el quart va subratllar que el 70% de les partides d'inversió són per arranjar carrers.

L'alcalde va qualificar els seus segons pressupostos com a realistes i acurats.

El PP, com ja ha fet al llarg de tota aquesta legislatura, va tornar a exercir de soci tàcit de l'equip de govern.  Vanessa Mànyic va exposar que l'incomoditat que sent pel pagament de quotes a l'Associació de Municipis per la Independència, no és prou gran com per impedir-li votar favorablement a un pressupost que conté les línies mestres que considera indispensables.

L'oposició, dura

La resta de partits, com van advertir en el ple d'ordenances fiscals, no van ser tan benevolents. Per ordre de vots a les passades eleccions, la CUP va tirar en cara al govern que no aposti suficientment per la participació ciutadana però va tenir un discurs conciliador obrint la porta a col·laborar en uns futurs comptes.

JxPSJ va titllar els comptes de poc valents i molt continuistes, va afegir-se a la crítica per la participació ciutadana i va lamentar que les seves propostes queden en paper mullat. Va acusar el govern de no esforçar-se per sumar nous suports perquè ja té assegurat el del PP.

El PSC, en una llarga exposició de més de mitja hora, va situar els comptes com l'exemple de la manca d'ambició i projecte de ciutat del govern. Va acusar-los d'incapacitat per obtenir subvencions, de propaganidisme, inflacionisme, i de fer inversions poc planificades i inclós innecessàries, com la de Castell.

En un altre ordre de coses, i a través d'una moció de la CUP esmenada pel PSC, el govern va reiterar el seu compromís de reunir el més aviat possible els diferents grups per parlar sobre la jurisprudència en matèria de polígons industrials, que podria afectar les zones industrials que el POUM preveu a Palamós.