El Dr. Marcel Pujol inaugura la Càtedra d'Estudis Marítims

La inauguració de la Càtedra d'Estudis Marítims de Palamós ha servit un any més per aprofundir en la història de la pesca però també en la història naval. Aquest any durant la lliçó inaugural el Dr. Marcel Pujol va explicar com era la construcció naval durant la corona d'Aragó, entre els segles XIII i XVI.
A partir de l’arqueologia, la iconografia i la documentació d’arxiu, es fa una evolució dels processos constructius i les tipologies de les naus, les seves característiques principals, funcions i innovacions tècniques. Alhora va abordar l’aspecte humà dels professionals de la construcció d’embarcacions: mestres d’aixa, calafats i altres operaris especialitzats. 
 
This text will be replaced
 
El curs acadèmic de la Càtedra ja va començar però amb aquest acte s'inaugura l'any acadèmic en el que es mantindran algunes de les línies de recerca obertes en anteriors edicions, es mantindran le sjornades tècniques i s'introduiran nous temes com la reactivació de la reserva marina d'interès pesquer, més història sobre la pesca o l'assessorament a la confraria de pescadors i el treball amb la marca de garantia gamba de Palamós. Fa 16 anys que es va crear aquesta Càtedra que penja de la Universitat de Girona.
 
En les conferències inaugurals hi han participat científics de disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents matèries: biologia, ecologia, tecnologia, economia, geografia, història, filologia o gastronomia.