Palamós tanca la temporada de creuers amb 32 escales i prop de 25 mil passatgers

Aquest dimarts havia de fer escala al port de Palamós el creuer de luxe Marina, una escala que tancava la temporada de creuers al port baixemprodanès. Per mal temps el capità del vaixell ha anul·lat l'escala i per tant Palamós ja no rebrà cap altre creuer fins l'any que ve.
 
This text will be replaced
 
La temporada de creuers 2016 s'ha tancat amb 32 escales i aproximadament uns 25 mil passatgers, la majoria britànics i nordamercians. Un 66% dels creuers que han arribat han estat de luxe i 7 vaixells s'estrenaven per primera vegada a Palamós. Aquestes són les dades d'una temporada que s'ha tancat amb menys passatgers però amb un nivell adquisitiu superior. Des del municipi seguiran treballant amb el sector empresarial de la vila perquè l'estada fugaç d'aquests turistes que arriben per mar s'adapti a les seves necessitats i demandes. Aquest any un 76% dels creueristes s'han quedat a Palamós mentre que el 24% restant han marxat a fer excursions.
 
Els mesos amb més escales han estat maig, agost i octubre. Precisament els prop de 7 mil passatgers d'aquest octubre són els que més es noten a Palamós per desestacionalitzar la temporada.
 
Per l'any que ve s'espera un augment d'escales, aquestes podrien arribar a la quarantena. Des del govern municipal volen que d'una vegada per totes s'obri l'Espai Shenguen i que puguin fer escala a Palamós creuers que arribin directament de fora de la Unió Europea però també grans iots d'origen extracomunitari.