Antoni Albalat és el nou patró major de la Confraria de Palamós

Antoni Albalat és el nou Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós. Albalat substitueix a Francesc Benaiges qui ha estat presidint la confraria en els últims 10 anys.
El nou Patró Major és mariner de l'Estrella del Sur III i es converteix en el primer mariner que ocupa el càrrec de Patró Major a la confraria palamosina. Els dos vicepatrons seran Miquel Mir i Josep Maria Ferrés.
 
This text will be replaced
 
Aquest passat cap de setmana hi va haver eleccions a totes les confraries de pescadors de la costa catalana. Tenien dret a vot els 43 membres de la Junta General. En el cas de Palamós es presentaven dos candidats, Miquel Fortuny patró del Mandorri i Miquel Albalat mariner de l'Estrella del Sur III. Amb una participació del 100% aquest últim es va imposar amb 28 vots a favor. Albalat explica que vol seguir les mateixes línies impulsades per Benaiges.
 
Després d'aquestes eleccions celebrades a la Casa del Mar Antoni Albalat serà el Patró Major de la Confraria de Pescadors durant els propers 4 anys. L'acompanyen els dos vicepatrons i la resta de membres del Cabildo, 18 vocals entre armadors i mariners que representen el sector d'arrossegament, encerclament, mariscadors i corallers.