PRECS I PREGUNTES Emili Colls (Palamós)

El regidor de promoció econòmica i turisme de Palamós, Emili Colls, explica totes les activitats que tindran lloc a la vila durant la Setmana Santa i fa un repàs de les cites més assenyalades d'aquesta primavera.
 
La portaveu del PSC, Teresa Ferrés, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va criticar que les inversions més importants del pressupost 2017 com el nou aparcament de Castell no hagin passat per la participació ciutadana. Va reiterar que els plens tenen una manca alarmant de contingut i va acusar el govern de fer electoralisme amb el fullet informatiu del procés de participació ciutadana dels pressupostos.
 
La regidora de participació ciutadana de Palamós, Maria Puig, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava per explicar tots els detalls del procés de participació ciutadana que el consistori tira endavant amb una part de les inversions dels pressupostos.
 
El portaveu de Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava per repassar l'actualitat municipal.
 
Palamós. El regidor d'urbanisme Jordi Pallí explica al programa 'Precs i preguntes' les diferents obres i projectes que Palamós té en marxa.
 

PRECS I PREGUNTES amb Glòria Prim (PSC Palamós)

La regidora del PSC  Glòria Prim ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha fet balanç de l'actuació de l'equip de govern en  matèria de participació ciutadana, que és on l'edil té responsabilitats a l'oposició.
 

PRECS I PREGUNTES Joan Bohigas (CUP Palamós)

El regidor de la CUP de Palamós, Joan Bohigas, valora qüestions de l'actualitat municipal com els pressupostos per l'any vinent, la necessitat o no de nousòl industrial al municipi o l'eliminació de les línies de P3.
 
La Portaveu del PSC, Teresa Ferrés, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava per analitzar l'actualitat política municipal. La portaveu del principal partit de l'oposició va reclamar que l'Alcalde Lluís Puig convoqui una reunió pel tema del Pla especial del Port i va criticar els projectes d'inversions a l'entorn de Castell, que considera que s'estan portant d'amagat. Aquest i altres temes en uns 12 minuts d'entrevista.
 
El regidor de Cultura i Patrimoni de Palamós, Francesc Subirats, valora a l'espai de Precs i Preguntes els 20 anys del Teatre La Gorga, el projecte "Fem Dansa", la medalla de la Pesca a Miquel Martí i altres qüestions d'actualitat municipal.
 
El Portaveu de JxPSJ, Dani Reixach, va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va parlar de les ordenances fiscals, els pressupostos, l'arribada de creuers a la ciutat i l'ordenança d'ocupació de la via pública.
 
El regidor de turisme, Emili Colls, ha fet balanç de la temporada turística i ha explicat quin són els reptes de cara el futur que es planteja l'Ajuntament de Palamós.
 
La portaveu del PSC a Palamós, Teresa Ferrés, ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha explicat la posició del seu partit sobre el Pla Especial del Port, l'arranjament del vial de Castell i el menyspreu a l'oposició que creu hi ha en l'actitud de l'equip de govern.
 

PRECS I PREGUNTES Amb Jordi Pallí (Palamós)

El primer tinent d'alcalde i regidor d'habitatge, obra pública, urbanisme i activitats, Jordi Pallí, repassa a l'espai de Precs i Preguntes totes les obres que l'ajuntament de Palamós executarà aquesta tardor.
 
El regidor de cultura i patrimoni de Palamós, Francesc Subirats va passar pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on va presentar els actes de la Festa Major de Palamós que comença aquest 22 de juny. També va tenir temps per parlar de l'Onadance, un festival de dansa germà del Palamós Summer Dance i que combina patrimoni i dansa. També ha parlat del consolidat RumbAPalamós.
 
La regidora de participació ciutadana i portaveu d'ERC, Maria Puig ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha parlat del canal de Telegram que ha obert l'Ajuntament, la participació ciutadana infantil per reformar els parcs infantils de la ciutat i altres temes de la seva àrea.
 
Teresa Ferrés va passar pel Precs i Preguntes on va carregar contra el projecte d'urbanització del Palmar per les elevades contribucions especials que preveu. Va anunciar al·legacions i instar als veïns a presentar-les. La portaveu del PSC també va valorar l'acord de fusió Palamós-Llagostera, la vaga de metges i el tancament de línies de P3 entre altres temes d'actualitat.
 
La portaveu del PSC, M. Teresa Ferrés, explica que han presentat un recurs al plec de condicions de la nova concessió dels aparcaments de la Platja, la Planassa i l'Equitativa perquè volen que el govern municipal respongui per escrit a les seves preguntes i revisi diferents aspectes del plec.
 
La Segona tinenta d'alcaldessa i regidora de participació ciutadana Maria Puig, ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha defensat el lideratge diferent de l'equip de govern amb un alcalde que comparteix més informació amb els seus regidors i ha repassat les línies mestres de la participació ciutadana a l'Ajuntament, entre d'altres qüestions.
 
El regidor de Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach, valora l'acció del govern i l'actualitat de Palamós.
 
La regidora socialista, Raquel Gallego, lamenta que el govern municipal hagi reduït un 10% la partida d'Ensenyament. 
 
El regidor de cultura, patrimoni i arxiu de Palamós, Francesc Subirats, ha passat per l'espai de Precs i Preguntes. Durant l'entrevista ha parlat dels 20 anys de la Gorga, del procés participatiu de la Festa Major 2016, de les excavacions del Castell de Sant Esteve o del Claustre del Mas del Vent.
 
El regidor de promoció econòmica, Emili Colls, ha explicat que la Borsa Municipal de Treball, que no funciona des de fa un any, es reactivarà el divendres, 29 de gener, amb un equip de quatre tècnics que gestionaràn el servei.
 
El PSC votarà en contra dels pressupostos de Palamós perquè entén que no reflecteixen les prioritats en educació i arranjament de la via pública que va anunciar l'equip de govern a inici de legislatura. Malgrat això, mantenen la porta oberta a col·laborar de cares a propers anys per establir els millors comptes per la ciutat.
 
El regidor d'Urbanisme i Obra Pública de Palamós, Jordi Pallí, explica que el manteniment i reparació de la via pública seran  la prioritat dels propers mesos perquè, segons ell, havia quedat molt descuidada. 
 
El regidor de la CUP a Palamós, Joan Bohigas, diu que és aviat per fer balanç del mandat d'un nou govern que s'estrena i s'espera a la presentació dels pressupostos per fer valoracions. Des del seu grup, encara estan estudiant la proposta de números, que passarà per ple el proper 15 de desembre.
 
El regidor socialista, Joan Gea, explica que han votat en contra de les Ordenances Fiscals de l'any vinent perquè, malgrat la coincidència del PSC en bona part dels punts de la proposta del govern, no estan d'acord amb el petit increment que s'aplicarà als veïns al rebut de l'aigua.
 
El regidor de Junts x Palamós i Sant Joan, Dani Reixach, denuncia que aquest estiu no s'ha aplicat la ordenança i alguns empresaris s'han excedit ocupant la via pública.
 
El regidor de Turisme de Palamós, Emili Colls, ha anunciat que a partir de l'any 2017, el port de la vila rebrà més creuers i creuristes. 
 
El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Jordi Pallí, fa un balanç molt positiu de l'acord de govern amb ERC.
 
M. Teresa Ferrés, la portaveu del PSC, principal grup a l'oposició, fa balanç dels primers mesos de mandat del govern en minoria d'ERC i CiU.
 
El regidor de Recursos Humans, Joan Gea, ha explicat que la Taula de Coordinació Local pel Dret a l'Habitatge, que agrupa representants dels grups polítics de l'ajuntament i d'entitats socials, des del mes de maig de l'any 2012 i fins el mes de gener d'aquest 2015, ha tractat 58 casos. 
 
El regidor de Seguretat i Mobilitat de Palamós, Josep Coll, fa un balanç molt positiu de la implantació de la ordenança de Via Pública que es va aprovar l'any 2013.
 
La regidora del Partit Popular a Palamós, Vanesa Mányik, segons converses que ha mantingut amb dirigents del partit a nivell català i estatal, ha insinuat que l'anunci del procés de creació de l'espai Schengen per part del govern espanyol al port de Palamós pot arribar abans de Nadal.
 
L'Ajuntament de Palamós es mostra molt satisfet amb els resultats del voluntariat educatiu i ja es planteja ampliar els seus serveis.
 
Els regidors de Junts per Palamós i Sant Joan, Dani Reixach i Miquel Gubert, recolzen el pressupost i les ordenances fiscals de l'any vinent perquè, segons ells, en línies generals s'ajusta a les necessitats de la població malgrat discrepen en alguns punts concrets.
 
El regidor de Medi Ambient de Palamós, Èrik Solés, ha explicat a l'espai Precs i Preguntes de TVCB, que la recaptació de l'aparcament de la Platja de Castell, que pel mal temps d'aquest estiu ha disminuït lleugerament, es destinarà per segon any consecutiu a realitzar accions de millora i manteniment a tot l'àmbit protegit.
 
Pressupost contingut però més ambiciós que els ultims anys. 
 
El portaveu de Junts per Palamós, Dani Reixach va parlar de la polèmica dels aparcaments a Palamós i va indicar que la cultura d'agafar el cotxe que hi ha en aquest país hi té molt a veure. Reixach va dir que fins que no canviï la cultura cal buscar solucions i va apel·lar al diàleg.
 
Convergència i Unió de Palamós creu que s'ha de treballar de valent amb les problemàtiques que afecten el dia a dia del ciutadà i deixar a una banda els projectes a llarg plaç.
 
La regidora de CiU, Glòria Prim, critica la implantació de les zones verdes i l'ampliació de les zones blaves i la federació dona suport a les protestes veïnals que s'han produït els últims dies en contra de la iniciativa.
 
La regidora del PP de Palamós, Vanesa Mányik, es va mostrar satisfeta per la feina feta pel seu grup des que ella és regidora. L'edil popular va dir al Precs i Preguntes de TV Costa Brava que es presentarà a les properes eleccions municipals i que té un grup de persones per anar a les llistes.
 
La vila es vesteix de gala a partir d'aquest cap de setmana amb els actes de la Festa Major 2014 que s'allargarà fins el dijous 26 de juny amb els Focs d'Artifici com a cloenda. 
 

Precs i Preguntes amb Èrik Solés

El portaveu de l'Entesa de Palamós i Sant Joan, Èrik Solés, ha passat pel plató de Televisió Costa Brava en el programa Precs i Preguntes on ha explicat el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible,
 
Palamós tindrà un festival de rumba aquest estiu. La regidoria de turisme, cultura i patrimoni està ultimant aquesta proposta que es faria els divendres de juliol.
 
CiU de Palamós no està d'acord en que el període de concessió de les parades del marcat artesanal d'estiu sigui de cinc anys i per això va votar en contra de la nova regulació d'aquest espai.
 
El regidor d'Hisenda i de Participació Ciutadana a l'Ajuntament de Palamós, Joan Gea, ha passat pel plató del 'Precs i Preguntes' on ha detallat quines seran les inversions que s'executaran a Palamós aquest any
 
CiU de Palamós creu que cal revisar els criteris de la participació ciutadana perquè els processos que s'han fet fins ara no han tingut suficient particiapació.  
 
Els fins ara regidors d'ERC, Dani Reixach i Miquel Gubert, van assegurar que les discrepàncies que han portat a la seva marxa del partit s'han cuit a foc lent des de fa set anys i que es senten legitimats per seguir de regidors.
 
La regidora de Turisme, Maria Gràcia Artigas, ha explicat que ja s'estan preparant per començar una nova temporada turística coincidint amb el període de vacances de Setmana Santa.
 
El regidor d'ERC, Dani Reixach, diu que la seva formació no començarà a treballar en els comicis electorals de l'any vinent fins després de la consulta del 9 de novembre.
 
L'ordenança de Via Pública està en vigor des de fa gairebé un any. El regidor de Via Pública, Josep Coll, fa un balanç molt positiu de la seva aplicació perquè ha permès reduir les queixes dels veïns per problemes de soroll.
 
El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya, a l'oposició a l'ajuntament de Palamós, Dani Reixach, insisteix en la necessitat d'impulsar un projecte de participació ciutadana on puguin opinar i fer aportacions tots els sectors de la ciutat i els ciutadans.
 
La regidora del Partit Popular a Palamós, Vanesa Mányik, considera que el govern local, format pel PSC i l'Entesa, no hauria d'haver aprovat un increment del rebut de l'aigua del 4'5% , una mesura que no es revisarà fins a finals d'aquest 2014, perquè les famílies ja suporten prou pressió fiscals i els efectes de la crisi econòmica.
 
Si l'ajuntament de Palamós pot tirar inversions de cara el 2014, s'obrirà un procés de participació ciutadana perquè els veïns puguin dir la seva en aquesta qüestió.