Ocupen un bloc de l'herència Anlló al centre de Sant Feliu de Guíxols

Abandonats per l'administració, amb menors al seu càrrec i sense perspectives laboral, l'única sortida per tenir sostre on dormir és l'okupació. Aquest és el relat amb el qual un grup de 20 persones ha okupat un cèntric bloc de pisos a Sant Feliu de Guíxols.

This text will be replaced

El bloc es troba al carrer Jacint Verdaguer al mig del centre comercial de la ciutat. Es tracta d'una finca de l'herència dels Germans Anlló que , pendent de subhasta, no té encara un comprador.  Al ser habitatges i ser propietat de la Generalitat, els okupants van considerar que era una finca idònia per buscar-se una solució

Amb una porta d'entrada encara precària i uns pisos completament abandonats els nous inquilins han començat a netejar la que serà, de moment, la seva nova vivenda. Com a primera necessessitat immediata demanen a l'administració ajudes per poder tenir llum i aigua, ja que ara viuen en situació de pobresa energètica, sense tenir els subministraments bàsics.

Una solució com la del 'Bloc Salt'

Els inquilins fa anys que arrosseguen un problemes de vivenda i inclós ja han viscut en okupació a Santa Cristina d'Aro.

De moment no s'han posat en contacte amb els propietaris del pis però esperen que tant Generalitat com Ajuntament facin el pas i negociïn tots plegats una solució com la que es va trobar amb el Bloc Salt. Un lloguer social que els permeti tenir  com a mínim una estabilitat habitacional.

Sota el paraigua del col·lectiu Dignitat

L'okupació de l'edifici s'ha fet sota el paraigua del Col·lectiu Dignitat. Una gent que fa poc es va presentar a la ciutat, i que vol agrupar les persones que viuen en precarietat laboral, habitacional i energètica i també està present en les diferents lluites socials que es facin a la ciutat.