Sant Feliu de Guíxols planta cara a la violència masclista

Nina Simone deia: "la llibertat per mi és no tenir por". Entitats, representats polítics i població civil de Sant Feliu de Guíxols s'han fet seva aquesta frase durant la lectura del manifest del dia contra la violència masclista
This text will be replaced
L'alcalde accidental Josep Melcior Muñoz, ha estat el resposable de llegir aquest document que posa de relleu que el maltracte envers les dones és vulnerar els drets humans i no reconèixer les seves llibertats. 
 
El text lamenta que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat alguns dels articles de la llei 17/2015 que fan referència a la igualtat laboral i posa de relleu que les violències masclistes i sexuals no es contesten amb contundència i sovint criminalitzen la víctima. La problemàtica es fa extensiva al joves, una bona part dels quals no identifiquen les actituds agressives o controladores com a formes d'exercir violència. 
 
A banda de la lectura del manifest, el Servei d'Igualtat i d'Atenció a la Dona de Sant Feliu de Guíxols ha instal·lat taules informatives en dos punts de la ciutat, ha fet polseres reivindicatives per viralitzar el 25N i ha programat una jornada per debatre sobre la dona refugiada. 
Tot un reguitzell d'actes per donar visibilitat a una problemàtica que es treballa durant tot l'any i amb diverses sensibilitats. 
 
Des del SIAD també han impulsat enguany un servei d'assessorament jurídic per les víctimes de violència de gènere.